Tartă cu migdale dulci şi amare
PrinteazaO reteta de tarta cu migdale dulci si amare din: faina alba, unt, zahar, galbenusuri, migdale dulci, zahar, migdale amare, oua, albusuri si zahar pudra.
- 400 g faină albă
- 200 g unt
- 100 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
pentru umplutură:
- 1 1 apă
- 250 g migdale dulci
- 250 g zahăr
- 4-5 migdale amare
- 2 ouă
- 4 albuşuri
pentru decor:
- zahăr pudră
- feliuţe de migdale dulci
Mod de preparare:
Pune 1 litru de apă la fiert. Când clocoteşte, adaugă migdalele, atât cele dulci, cât şi cele amare. După 1 minut, scurge-le şi curăţă-le de pieliţă, apoi usucă-le bine (eventual în cuptor) şi râşneşte-le pentru a obţine o pulbere fină.
Amestecă uşor pulberea obţinută cu zahărul, ouăle întregi bătute şi cele 4 albuşuri bătute spumă tare. Frământă făina, untul, zahărul şi cele 2 gălbenuşuri până când obţii un aluat omogen.
Imparte aluatul în două şi întinde foile rotund. îmbracă o formă de tartă unsă cu unt cu una dintre foi şi toarnă umplutura. Aşază deasupra umpluturii a doua foaie şi lipeşte-le marginile.
Coace tarta 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. Serveşte tarta după ce s-a răcit, presărată cu zahăr pudră şi cu feliuţe de migdale dulci.
Tartă cu migdale dulci şi amare
Pofta buna!