Tartă cu prune şi fulgi de ovăz
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte dulce, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon.
- 250 g făină
- 125 g unt
- un sfert de linguriţă cu sare
- 50 ml apă rece
- o banană
- 50 g prune
- două ouă
- 100 g fulgi de ovăz
- 50 g nucă de cocos
- 150 g zahăr tos
- 250 ml lapte dulce
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- frişcă
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează untul împreună cu sarea şi apa, se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Zahărul tos se mixează împreună cu zahărul vanilinat şi ouăle până îşi dublează volumul. Se adaugă banana pasată, prunele tocate mărunt şi fulgii de cocos.
Se presară fulgii de ovăz, se adaugă laptele dulce şi se amestecă. Aluatul se aşază într-o tavă de copt unsă cu unt, se introduce 10 minute în cuptorul încins, apoi se scoate şi se toarnă umplutura.
Se lasă din nou încuptor şi se coace la foc medij până când se umflă fulgii de ovăz şi umplutura s-a întărit.
Se lasă să se răcească în tavă zece minute şi se scoate pe un platou.
Pofta buna!