Tarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan

Printeaza

Tarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan din: faina, unt, apa rece, sare, rosii uscate, branza de vaci, oregano, smantana, parmezan, oua, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_rosii_uscate_branza_de_vaci_si_parmezan

blat:

  • 400 g faina
  • 125 g unt
  • 3 linguri apa rece
  • sare

umplutura:

  • 8 jumatati de rosii uscate conservate in ulei
  • 400 g branza de vaci
  • 2 linguri oregano tocat
  • 250 ml smantana
  • 5 linguri parmezan ras
  • 3 oua
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron şi se adaugă fulgi de unt, se toarnă apă şi se presară sare. Se frământă un aluat omogen. Pe planşeta tapetată cu făina, se întinde o foaie de aluat, apoi se transferă pe hârtie de copt
şi se aşază într-o tavă. Se ridică o margine înaltă de 1 cm de jur- împrejur. Se dă tava la frigider cca 1 oră.

Se lasă să se scurgă roşiile, se taie fâşii şi se amestecă împreună cu brânză de vaci şi oregano. Se înglobează smântână, parmezanul şi ouăle, apoi usturoiul , sare şi piper după gust.

Se repartizează umplutura pe blat şi se încinge cuptorul la 180 °C. Se coace tarta cca 30 min. Se ornează cu fâşii de parmezan şi frunze de oregano.

Tarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan

Tarta_cu_rosii_uscate_branza_de_vaci_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.