Tartă cu spanac si orez
PrinteazaTartă cu spanac si orez din: faina, ulei, apa, sare, spanac, orez, masline negre, morcov, gris, busuioc, sare, piper, margarina si ulei de masline.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 3 lingri ulei
- 150 ml apa calduta
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 400 g spanac
- 400 g orez
- 10 masline negre
- 1 morcov
- 1 lingura gris
- 5-6 frunze busuioc
- sare
- piper
- 2 linguri margarina
- ulei de masline pentru uns tava
Mod de preparare:
Din făină, apă, ulei şi sare frămânţi un aluat. întinzi o foaie de 3-4 mm. Ungi forma de tartă cu o lingură de ulei de măs¬line şi o îmbraci cu foaia de aluat, într-un castron amesteci orezul fiert cu morcovul ras.
Speli spanacul şi îl tai mărunt, apoi îl adaugi peste orez împreună cu măslinele tocate mărunt, grisul şi frunzele de busuioc tocate. Adaugi sare şi piper după gust. Aşezi compoziţia în tavă şi apoi pui margarină deasupra.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit perrtru 30-35 de minute. Tarta o poţi servi atât caldă cât si rece.
Pofta buna!