Tartă de caise cu grilaj

Printeaza

Tartă de caise cu grilaj din: faina, unt, galbenusuri, zahar, caise, mascarpone, migdale, zahar pudra, miere, galbenus, frunze de menta.

Ingrediente:Tarta_de_caise_cu_grilaj

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar

pentru umplutura:

  • 4-5 caise
  • 4 linguri mascarpone
  • 2 linguri migdale macinate
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingura miere

pentru uns:

  • un galbenus

pentru ornat:

  • zahar pudra
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se freacă găl­benuşurile si zahărul până se albesc, iar făina si untul se amestecă. Apoi, cele două combinaţii se frământă cu vâr­ful degetelor până ce aluatul capătă un aspect nisipos.

Se adaugă 4 linguri cu apă, se frământă până se obţine un aluat din care se formează o bilă care se întinde apoi. Foaia se transferă în tava de copt si marginile se taie pentru decor. Se înţeapă cu furculiţa fundul tartei.

Pentru umplutură, se spală caisele şi se taie felii. Mascarpo­ne si zahărul se amestecă si se pun pe fundul tartei. Deasupra se asază feliile de caise, cu partea cu pieliţă în sus si se presară migdalele. Mierea se fluidifică puţin pe foc şi se toarnă peste caise.

Din aluatul rămas se modelează grilajul care se unge cu gălbe­nuş. Se dă tarta la cuptor pentru aproximativ 40 de minute si apoi se lasă să se răcească în tavă. Se ornează cu zahăr pudră şi frunze de mentă.

Tartă de caise cu grilaj

Tarta_de_caise_cu_grilaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.