Tartă de caise cu grilaj
PrinteazaTartă de caise cu grilaj din: faina, unt, galbenusuri, zahar, caise, mascarpone, migdale, zahar pudra, miere, galbenus, frunze de menta.
pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 2 galbenusuri
- 50 g zahar
pentru umplutura:
- 4-5 caise
- 4 linguri mascarpone
- 2 linguri migdale macinate
- 4 linguri zahar pudra
- o lingura miere
pentru uns:
- un galbenus
pentru ornat:
- zahar pudra
- frunze de menta
Mod de preparare:
Pentru aluat, se freacă gălbenuşurile si zahărul până se albesc, iar făina si untul se amestecă. Apoi, cele două combinaţii se frământă cu vârful degetelor până ce aluatul capătă un aspect nisipos.
Se adaugă 4 linguri cu apă, se frământă până se obţine un aluat din care se formează o bilă care se întinde apoi. Foaia se transferă în tava de copt si marginile se taie pentru decor. Se înţeapă cu furculiţa fundul tartei.
Pentru umplutură, se spală caisele şi se taie felii. Mascarpone si zahărul se amestecă si se pun pe fundul tartei. Deasupra se asază feliile de caise, cu partea cu pieliţă în sus si se presară migdalele. Mierea se fluidifică puţin pe foc şi se toarnă peste caise.
Din aluatul rămas se modelează grilajul care se unge cu gălbenuş. Se dă tarta la cuptor pentru aproximativ 40 de minute si apoi se lasă să se răcească în tavă. Se ornează cu zahăr pudră şi frunze de mentă.
Tartă de caise cu grilaj
Pofta buna!