Tarta de toamna cu sunca si broccoli
PrinteazaTarta de toamna cu sunca si broccoli din: faina, unt, galbenusuri, sare, sunac, praz, conopida, broccoli, ardei gras, rosii cherry, oua, ulei de masline, sare, piper.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 3 galbenusuri
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 300 g sunca
- 1 fir de praz
- 500 g conopida
- 1 broccoli
- 1 ardei gras
- 3-4 rosii cherry (sau 1 rosie normala)
- 3 oua
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amesteca, cu o furculita, faina cu untul taiat bucatele si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, putina apa si se framanta cu mana, pana se obtine un aluat omogen, potrivit. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la rece 30 de minute.
Intre timp, se desfac in buchetele conopida si broccoli, se fierb in apa cu sare si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Sunca se taie suvite si se rumeneste usor cu o lingura de ulei. Se adauga prazul taiat rondele, ardeiul taiat cubulete si rosiile curatate de pielite si taiate felii. Se adauga sare si piper, dpa gust. Se ia de pe foc
Cand se raceasc, se amesteca cu buchetelele de conopida si de broccoli si cu ouale batute usor. Se intinde aluatul in doua foi. Cu o foaie se tapeteaza forma de tarta, unsa cu ulei, imbracand si peretii formei. Se toarna umplutura de legume si sunca si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat.
Se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se coace, in cuptorul bine incins, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Se serveste calda sau rece.
Tarta de toamna cu sunca si broccoli
Pofta buna!