Tarta din biscuiti
PrinteazaO reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana, zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai.
- 250 g biscuiti
- 50 g migdale sau nuci macinate
- 150 g unt
- 200 g smantana
- 400 g zahar
- 3 galbenusuri
- 20 g gelatina
- 400 g branza de vaci dulce sau crema de branza
- 5 lamai
Mod de preparare:
Zdrobiţi biscuiţii, punându-i într-o pungă de plastic şi presându-i cu un sucitor sau cu ciocanul de şniţele. Amestecaţi pesmetul obţinut cu migdalele măcinate, untul topit şi zeama de la 1 lămâie. Când amestecul este omogen, tapetaţi cu el fundul şi pereţii unei forme de tarte, unse cu unt şi tapetate cu făină.
Coaceti blatul acesta la foc potrivit, 15 – 20 de minute. Dizolvaţi gelatina în 3 linguri apă amestecată cu 3 linguri zeamă de lămâie. Curăţaţi de coajă două lămâi şi tăiaţi-le în cubuleţe, eliminând seminţele. Amestecaţi gălbenuşurile cu brânza, cubuletele de lămâie şi zahărul rămas.
Adăugaţi zeama de la 1 lămâie şi gelatina dizolvată. Când aţi obţinut un amestec omogen, puneti-l peste blatul copt de biscuiţi şi întindeţi-l în strat uniform. Deasupra presăraţi coajă rasă de lămâie într-un strat cât mai gros, amestecat cu zahăr tos. Puneţi tarta la frigider pentru cel puţin 2 ore.
Tarta din biscuiti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta din biscuiti
- tarta de biscuiti