Tartă din brânză si cireşe

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta din branza si cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese.

Ingrediente:Tartă din brânză si cireşe

pentru blat:

  • 7 linguri unt nesarat
  • 3/4 pahar zahar tos
  • 1 ou mare
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • pesmet

pentru crema:

  • 1-1/4 pahare sau 500 g branza 1quark (sau 250 g crema de branza sau 250 g smantana grasa)
  • 7 linguri faina
  • 4 oua
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3/4 pahar zahar
  • esenta de lamaie
  • 1 pahar lapte
  • 1 cana unt nesarat
  • cirese congelate

 

Mod de preparare:

Blatul: se amestecă untul, zahărul, oul şi zahărul vanilat cu făina şi praful de copt. Se lasă la frigider cel puţin 1 oră. Se combină brânza quark sau 250 g cremă de brânză cu 250 g smântână grasă, făina, 4 gălbenuşuri, coaja de lămâie şi zahărul într-un bol.

Se unge cu unt o formă şi se tapetează fundul şi mar­ginile cu pesmet. Se presează aluatul pentru blat pe toată întinderea formei şi puţin la margini, se înţeapă cu o furculiţă şi se pune la cuptor.

Se încălzesc laptele şi un­tul cu un baton de vanilie la foc mic până se topeşte un­tul. Se strecoară printr-o strecurătoare fină presand batonul de vanilie.

Se adaugă la compoziţia de brânză quark şi se amestecă bine. Se bat 4 albuşuri spumă şi se în­corporează treptat în compo­ziţia pentru cremă.

Se scoate blatul din cuptor fară să fie copt în întregime, dar e uşor colorat. Se presară cireşele, apoi se toarnă crema de quark deasupra în strat egal. Se lasă la cuptor 30 de minute. Se pudrează cu zahăr.

Tartă din brânză si cireşe

Tartă din brânză si cireşe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.