Tartă cu dovlecei si bacon

Printeaza

O reteta de tarta cu dovlecei si bacon din: aluat de foi, mozzarella, bacon, dovlecei, ceapa rosie, ulei de masline, pasta de tomate, usturoi, sare, piper si oregano.

Ingrediente:

  • 380 g aluat de foi
  • 200 g mozzarella
  • 10 felii bacon afumat
  • 200 g dovlecei taiati fasii subtiri (cu instrumentul de curatat legume)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară (22 x 30 cm). Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se aşază pe blat 5 felii de bacon şi se unge cu bulion amestecat cu ulei şi usturoi.

Se aşază deasupra ceapă, dovlecei şi restul de felii de bacon tăiate mărunt. In final se repartizează deasupra felii de mozzarella. Se sărează şi se piperează. Se presară oregano şi se coace cca 6 min. Se reduce apoi temperatura din cuptor la 190 °C si se mai coace timp de cca 15-17 min., până se rumeneşte.

Tartă cu dovlecei si bacon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.