Tarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat
PrinteazaTarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat din: faina, unt, apa, sare, dovlecei, praz, bacon afumat, oua, smantana, ulei, rozmarin, sare, piper.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 80 ml apa calduta
- 1/4 lingurita sare
pentru umplutura:
- 2 dovlecei
- partea alba de la un praz
- 150 g bacon afumat
- 3 oua
- 200 g smantana
- o lingurita ulei
- putin rozmarin proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi se adaugă untul tăiat bucatele. Se amestecă rapid cu vârful degetelor. Se toarnă apă şi se frământă pentru a o încorpora. Aluatul se întinde imediat si se transferă foaia în tava de copt. Se înţeapă cu furculiţa.
Pentru umplutură, prazul se taie rondele şi se pune la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă baconul şi se lasă la călit. Apoi, se adaugă dovleceii tăiaţi rondele şi se scutură tigaia pentru a nu se prăji. Si dovleceii trebuie doar să se înmoaie.
Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă smântână şi se potriveşte gustul de sare şi piper. In tava cu aluat se pune umplutura de dovlecel şi bacon, se toarnă amestecul de ouă, se presară rozmarinul şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Tarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat
Pofta buna!