Tarta cu gem de zmeura

Printeaza

O reteta de tarta cu gem de zmeura din: aluat de tarta, gem de zmeura, zmeura si lapte.

Ingrediente:Tarta cu gem de zmeura

  • 500 g aluat de tarta – gata preparat
  • 200-250 g gem de zmeura
  • 170 g zmeura proaspata sau decongelata
  • lapte sau ou batut, pentru uns

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Imparte aluatul in doua, una ceva mai mare decat cealalta. Intinde o foaie din bucata mai mare pe o suprafata presarata cu faina, pentru a obtine o foaie de 24 de cm diametru, cu grosimea de 3-4 mm.

Unge cu unt o forma rotunda si presara faina. Asaza foia in forma. Amesteca gemul cu fructele proaspete si toarna in forma. Niveleaza suprafata si lasa neacoperita o borrdura de 2 cm. Unge marginile cu lapte.

Modeleaza bucata de aluat ramas intr-o foaie lunga de circa 22 cm si taie fasii pe lungime de 1,5 cm. Rasuceste-le si asaza-le deasupra tartei, in forma de retea. Taie ceea ce depaseste marginile formei si preseaza pentru a se lipi. Unge cu lapte si da la cuptor 25 de minute, pana cand se rumeneste. Lasa sa se raceasca ianinte de a servi.

Tarta cu gem de zmeura

Tarta cu gem de zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.