Tarta glazurata
PrinteazaTarta glazurata din: faina, smantana, unt, mere, galbenusuri, zahar, faina, zahar brun, apa.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 2 linguri smantana
- 100 g unt
pentru umplutura:
- 6 mere mari
- 3 galbenusuri
- 100 ml smantana
- 100 g zahar
- 4 linguri faina
pentru glazura:
- 250 g zahar brun
- 125 ml apa
Mod de preparare:
Omogenizezi foarte bine ingredientele pentru aluat. Aşezi aluatul într-o formă de tartă, întinzându-l cu mâna şi ridicându-l cam 2 centimetri pe marginea tăvii. Inţepi din loc în loc şi coci aproximativ 18 minute până se întăreşte, fără însă a se rumeni.
Scoţi din cuptor şi dai deoparte, la răcit. Cureţi merele, le tai mărunt şi le pui peste blat. Baţi gălbenuşurile cu smântână, za¬hărul şi făina până când capătă consistenţa unui aluat de clătite.
Torni peste mere şi dai din nou tava la cuptor pentru o oră, până se rumeneşte frumos.
Zahărul brun împreună cu apa le pui pe foc mic şi le amesteci până când devin un caramel lichid.
Când tarta este gata, torni încet peste ea, având grijă să fie distribuit uniform. Lasi să se răcească.
Tarta glazurata
Pofta buna!