Tartă la tavă asezonata cu cimbru
PrinteazaTartă la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline, galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt.
aluat:
- 250 g faina
- 50 g zahar
- 50 ml ulei de masline
- 1 galbenus
- 1 praf sare
- boabe de fasole pentru ingreunat
in plus:
- 1 kg caise
- 1/2 legatura cimbru
- 250 g smantana dulce
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 lingura zahar
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Se unge o tavă adâncă pentru tarte (cca 30 x 20 cm). Se amestecă făina cu zahăr, ulei, gălbenuş, sare şi 6 linguri de apă rece. Aluatul se întinde imediat şi se tapetează cu el forma unsă; se ridică o margine înaltă şi se dă forma la frigider cca 20 min.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se acoperă blatul din tavă cu o bucată de hârtie de copt, care se îngreunează aşezând pe ea boabe de fasole. Se coace blatul 15-20 min. Se îndepărtează boabele de fasole cu tot cu foaia de hârtie de copt.
Caisele se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se toacă cimbrul. Se amestecă oul cu zahăr vanilat şi coajă de lămâie; se repartizează pe blat, apoi se incrustează caisele cu partea rotunjită în jos. Se presară deasupra zahăr, cimbru şi fulgi de unt şi se coace pe şina de jos a cuptorului 30-35 min.
Tartă la tavă asezonata cu cimbru
Pofta buna!