Tarta cu mix de ardei
PrinteazaO reteta de tarta cu mix de ardei din: ardei, margarina, pesmet, sare grunjoasa, piper, drojdie, faina, ulei de masline si usturoi.
- 8-10 ardei diferite sortimente
- 100 g margarina
- 100 g pesmet
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
pentru aluat:
- 50 g drojdie
- 125 ml apa calduta
- 350 g faina
- 4 linguri ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se pregăteşte maiaua din drojdie amestecată cu apă călduţă, puţină făină şi sare. Se lasă la dospit câteva minute. Se cerne făina şi se amestecă cu maiaua, uleiul şi usturoiul pisat. Se frământă si se lasă să crească 30 de minute.
Separat, se spală ardeii şi se taie cubuleţe. Se călesc în margarina topită în prealabil şi, după ce s-au înmuiat, se adaugă pesmetul. Se presară sare, piper şi se lasă să se răcorească. Se întinde aluatul în formele unse cu ulei şi se adaugă umplutura. Se coace la 150°C.
Tarta cu mix de ardei
Pofta buna!