Tartă de prune cu bezea
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta de prune cu bezea din: galbenusuri, praf de copt, faina, unt, iaurt, zahar, esenta de vanilie, albusuri, suc de lamaie, prune si pesmet.
- 4 galbenusuri
- 1 plic praf de copt
- 400 g faina
- 200 g unt
- 100 ml iaurt
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
bezeaua:
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- suc de lamaie
umplutura:
- 1/2 kg prune
- pesmet
Mod de preparare:
Se rup pruneleîn două şi se scot sâmburii. Se presară peste ele pesmet. Se unge o tavă cu unt. Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă iaurtul, vanilia şi gălbenuşurile.
Se omogenizează şi se încorporează făina şi praful de copt. Se amestecă bine cu mâna, după care se întinde o foaie de aluat care se aşazăîn tava unsă cu unt.
Se pun deasupra prunele şi se introduce tava în cuptorul preîncins. Se coace tarta timp de 30 minute, la foc mediu. Intre timp se bat spumă albuşurile.
Se adaugă zahărul şi sucul de lămâie. Se bat în continuare până ce se întăresc. Se scoate tava din cuptor, se întinde bezeaua şi se reintroduce tava în cuptor, pentru 20 minute, la foc mic.
Tartă de prune cu bezea
Pofta buna!