Tarta cu rosii si ceapa

Printeaza

O reteta de tarta cu rosii si ceapa din: margarina, sare, apa minerala, otet, faina, ceapa, rosii, ulei de masline, mustar, sare, piper, cimbru, cascaval si pesmet.

Ingrediente:Tarta cu rosii si ceapa

pentru aluat:

  • 200 g margarina
  • un praf sare
  • 150 ml apa minerala
  • o lingura otet
  • 350 g faina

pentru umplutura:

  • 2-3 cepe
  • 1 kg rosii
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 200 g cascaval
  • 50 g pesmet

 

Mod de preparare:

Se taie margarina cubuleţe, se pune într-un bol, se adaugă apa, sarea, oţetul si făina cer­nută. Se încorporează şi se lasă la rece 60 de minute. Se spală roşiile, se feliază şi se condimentează cu sare.

Separat, se freacă muştarul cu ulei de măsline, sare, piper si se adaugă cimbrul. Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, de mărimea formei, se unge cu pasta de muştar, se asază un rând de roşii, ceapa tăiată solzişori fini si se presară pesmet şi caşcaval ras. Se coa­ce până se rumeneşte.

Tarta cu rosii si ceapa

Tarta cu rosii si ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.