Tarta cu rosii si ceapa
PrinteazaO reteta de tarta cu rosii si ceapa din: margarina, sare, apa minerala, otet, faina, ceapa, rosii, ulei de masline, mustar, sare, piper, cimbru, cascaval si pesmet.
pentru aluat:
- 200 g margarina
- un praf sare
- 150 ml apa minerala
- o lingura otet
- 350 g faina
pentru umplutura:
- 2-3 cepe
- 1 kg rosii
- 30 ml ulei de masline
- 2 lingurita mustar
- sare
- piper
- cimbru
- 200 g cascaval
- 50 g pesmet
Mod de preparare:
Se taie margarina cubuleţe, se pune într-un bol, se adaugă apa, sarea, oţetul si făina cernută. Se încorporează şi se lasă la rece 60 de minute. Se spală roşiile, se feliază şi se condimentează cu sare.
Separat, se freacă muştarul cu ulei de măsline, sare, piper si se adaugă cimbrul. Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, de mărimea formei, se unge cu pasta de muştar, se asază un rând de roşii, ceapa tăiată solzişori fini si se presară pesmet şi caşcaval ras. Se coace până se rumeneşte.
Tarta cu rosii si ceapa
Pofta buna!