Tartă cu roşii, parmezan si rozmarin
PrinteazaO reteta de tarta cu rosii, parmezan si rozmarin din: rosii, unt, parmezan, faina, sare, galbenusuri, rozmarin, ulei de masline, usturoi si otet balsamic.
- 8-10 roşii
- 150 g unt
- 100 g parmezan
- 300 g făină
- un praf de sare
- 2 gălbenuşuri
- rozmarin
- ulei de măsline
- 4 căţei usturoi
- 2-3 linguriţe oţet balsamic
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol şi se adaugă gălbenuşurile, sarea, untul moale ţinut la temperatura camerei, parmezanul ras şi se omogenizează. Se obţine un aluat potrivit, uşor de întins. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ o oră.
Se spală roşiile şi se şterg. Se feliază şi se condimentează cu sare, ulei, oţet balsamic şi usturoi pisat. Se amestecă bine fără să se zdrobească roşiile şi se lasă câteva minute. Se întinde aluatul, se aşază în forme speciale, rotunde şi se pun feliile de roşii. Se bagă în cuptor si se servesc stropite cu ulei şi rozmarin.
Tartă cu roşii, parmezan si rozmarin
Pofta buna!