Tartă verde
PrinteazaTartă verde din: faina, unt cu verdeata, fasole verde, dovlecel, ardei gras verde, lamaie, patrunjel, cimbru, branza feta, oua, piper si nucsoara.
- 200 g faina
- 60 g unt cu verdeata
- fasole verde
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras verde
- 1 lamaie
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 fir cimbru
- 150 g branza feta
- 3 oua
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, unt, smântână şi sare; se dă la rece cca. 30 min. Dovleceii se taie felii, ardeiul gras se taie romburi.
O formă unsă şi tapetată cu făină se îmbracă în 3/4 din aluat; marginea se taie în zig-zag. Se aşază legumele. Din restul de aluat se întinde o foaie şi se taie romburi.
Se amestecă brânza zdrobită cu ouă, sare, piper, nucşoară, verdeaţă tocată, coajă şi suc de lămâie; se toarnă peste legume. Se îndoaie marginea peste legume şi se aşază romburile de aluat; se coace 35 min.
Tartă verde
Pofta buna!