Tarte din cartofi cu spanac

Printeaza

 

 

O reteta de tarte din: cartofi, spanac, lapte, unt, faina, oua, sare, piper si cascaval.Tarte din cartofi cu spanac

Ingrediente :

  • 4 cartofi
  • 50 ml lapte
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri făină
  • 3 ouă
  • sare
  • piper

 

Ingrediente umplutură:

  • 300 g spanac
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt
  • 100 ml lapte
  • 50 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli, îi fierbi şi îi pasezi. Adaugi în piureul obţinut laptele, untul, făina, gălbenuşurile, sare şi piper după gust. La final adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci. Ungi cu unt forme de tartă, le tapetezi cu făină, pui aluatul de cartofi şi le dai la cuptor pentru 25 de minute.

Cât timp se coc tartele, speli spanacul, îl fierbi 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi îl scurgi şi îl toci. Faci un sos alb din unt, făină şi lapte pe care-l fierbi pe foc până se îngroaşă, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească.

Amesteci sosul alb cu caşcavalul ras şi spanacul fiert şi tocat şi umpli tartele coapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.