Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

Printeaza

O reteta delicioasa de tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere din: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, cacao amara, pere, vin spumant, ricotta, zahar pudra si fulgi de porumb.

Ingrediente:Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

  • 200 g faină albă
  • 100 g zahăr
  • 80 g unt
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 linguri cacao amară

pentru pere:

  • 2 pere
  • 1,2 1 vin spumant

pentru umplutură:

  • 200 g ricotta
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 4 linguri fulgi de porumb

pentru decor:

  • fulgi de porumb

 

Mod de preparare:

Freacă untul înmuiat la temperatura camerei cu zahărul, adaugă ouăle, cacaua şi zahărul vanilat. Amestecă toate ingredientele, adaugă faina cernută şi frământă. Strânge aluatul în formă de minge, înveleşte-1 cu folie ali­mentară şi pune-1 30 de minute în frigider.

Intre timp, pune la fiert vinul şi, când dă în clocot, adaugă perele întregi, curăţate de coajă. Opreşte focul şi lasă-le circa o oră să se marineze.

Intinde aluatul şi îmbracă 8 forme mici, cu diametrul de circa 10 cm. înţeapă aluatul de pe fundul formelor cu furculiţa şi coace-le 15 minute în cuptorul încăl­zit la 180° C. Scoate tarteletele din forme şi lasă-le să se răcorească.

Freacă ricotta cu zahărul pudră, adaugă fulgii de po­rumb sfarâmaţi şi umple tarteletele cu această compoziţie. Scoate perele din vin, taie-le feliuţe, îndepărtează-le cotorul şi aranjează-le peste compoziţia de ricotta. Decorează cu fulgi de porumb sfarâmaţi şi serveşte.

Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune tartelete, desi n-am facut niciodata, arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.