Tartine cu legume
PrinteazaTartine cu legume din: faina, alune, margarina, ciuperci, smantana vegetala, varza de Bruxelles, morocovi, sare, piper, migdale.
- 180 g făină
- 150 g alune de pământ
- 100 g margarină
- 6 ciuperci
- 4 linguri smântână vegetală
- 400 g varză de Bruxelles
- 3 morcovi
- sare
- piper
- 50 g migdale
- busuioc proaspăt pentru ornare
Mod de preparare:
Amesteci făina, alunele de pământ măcinate şi margarina, până obţii un aluat neted. Dai apoi aluatul la frigider timp de 30 de minute, iei varza de Bruxelles şi o pui să fiarbă timp de 5 minute în apă sărată. Speli şi cureţi morcovii, iar apoi îi tai felii subţiri. îi adaugi peste varză şi mai laşi la fiert încă 3 minute. Apoi scoţi legumele şi le laşi la scurs şi răcit într-o strecurătoare. în formele de copt pentru tarte, pui aluatul scos din frigider.
Il presezi în formă şi completezi cu legumele, iei ciupercile coapte în prealabil timp de 10 minute, le tai mărunt şi le amesteci cu smântână vegetală. Adaugi sare şi puţin piper. Torni amestecul peste legume, în formele de tartă, presari deasupra şi câteva migdale, apoi le dai la cuptorul preîncălzit.
Le coci timp de 30 de minute. Serveşti tartele cu feliuţe de morcovi, busuioc verde şi ridichi.
Tartine cu legume
Pofta buna!