Tartine cu zmeură

Printeaza

Tartine cu zmeură din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fulgi de cocos, gelatina, zmeura, zahar, lapte batut, iaurt si zahar pudra.

Ingrediente:Tartine_cu_zmeura

blat:

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 125 g fulgi de cocos

crema:

  • 8 foi gelatina
  • 450 g zmeura
  • 50 g zahar
  • 500 g lapte batut
  • 150 g iaurt (0,3 grasime)
  • 3 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se bate untul cu zahă­rul; se înglobează pe rând ouăle. Se amestecă separat făina cu praf de copt şi fulgi de cocos; se înglobează apoi în compoziţia de aluat. Se repartizează aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace cea 20 minute.

Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Gelatina se înmoaie într-o cantitate mare de apă re­ce. Se curăţă zmeura – se pun câteva fructe deoparte, pentru ornat. Restul de zmeură se pasează cu zahăr. Se amestecă laptele bătut cu iaurt şi zahăr pudră.

Se storc foile de gelatină, se dizolvă şi se înglobează. Crema se aşază pe blat. Deasupra se aşază crema de zmeură, în valuri, şi se dă tortul la frigider cea 2 ore. Se ornează cu restul de zmeură. Opţional, se pot adă­uga frunze de mentă ca ornament.

Tartine cu zmeură

Tartine_cu_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.