Tartine cu zmeură
PrinteazaTartine cu zmeură din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fulgi de cocos, gelatina, zmeura, zahar, lapte batut, iaurt si zahar pudra.
blat:
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 125 g fulgi de cocos
crema:
- 8 foi gelatina
- 450 g zmeura
- 50 g zahar
- 500 g lapte batut
- 150 g iaurt (0,3 grasime)
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bate untul cu zahărul; se înglobează pe rând ouăle. Se amestecă separat făina cu praf de copt şi fulgi de cocos; se înglobează apoi în compoziţia de aluat. Se repartizează aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace cea 20 minute.
Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Gelatina se înmoaie într-o cantitate mare de apă rece. Se curăţă zmeura – se pun câteva fructe deoparte, pentru ornat. Restul de zmeură se pasează cu zahăr. Se amestecă laptele bătut cu iaurt şi zahăr pudră.
Se storc foile de gelatină, se dizolvă şi se înglobează. Crema se aşază pe blat. Deasupra se aşază crema de zmeură, în valuri, şi se dă tortul la frigider cea 2 ore. Se ornează cu restul de zmeură. Opţional, se pot adăuga frunze de mentă ca ornament.
Tartine cu zmeură
Pofta buna!