Tartine de vinete cu branza
PrinteazaTartine de vinete cu branza din: vinete, rosii, ardei grasi, ardei capia, branza de capra, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, iaurt si cascaval.
- 4 vinete
- 4 rosii
- 2 ardei grasi verzi
- 2 ardei capia rosii
- 500 g branza de capra
- 1 ceapa
- 1 capatana usturoi
- 1 pahar vin alb demisec
- 1 lamaie
- sare si piper
- ulei de masline
- busuioc uscat
- smantana
- iaurt
- cascaval
Mod de preparare:
Vinetele curatate le speli, le tai felii, le presari cu sare si le asezi pe un tocator de plastic sa stea la scurs cel putin 30 de minute.
Stropesti o tava cu jumatate din cantitatea de ulei, asezi feliile de vinete, felii de branza, ceapa alba tocata marunt si ardeii taiati cubulete si le asezi deasupra felii de rosii.
Condimentezi, presari putin busuioc uscat si jumatate din cateii de usturoi intregi. Adaugi o ceasca de apa, vinul alb si introduci tava in cuptorul deja incins, la foc potrivit.
Lasi tava 20 de minute, o scoti si treci vinetele din tava pe un platou oval.
Usturoiul ramas il cureti si il pisezi, il amesteci cu 2 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie, busuioc uscat, sare, piper si mixezi totul bine, apoi torni peste vinetele calde aflate in platou.
Servesti mancarea calda, dar este delicioasa si rece.
Pofta buna!