Terină de carne şi vinete în crustă de aluat
PrinteazaO reteta de terina de carne si vinete in crusta de aluat din: vinete, carne tocata de porc, rosii, ceapa, patrunjel, boia dulce, ulei de masline extravirgin, sare, piper, oua, iaurt, bicarbonat de sodiu, faina si sare.
- 450 g vinete
- 550 g carne tocată de porc
- 5 roşii
- 1 ceapă
- 4-5 fire de pătrunjel
- 1 linguriţă boia dulce
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 ml iaurt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 3 linguri faină albă
- sare
Mod de preparare:
Spală vinetele şi taie-le felii cu grosimea de 0,5 cm. Presară-le cu sare, pune-le într-o strecurătoare şi lasă-le 30 de minute să se scurgă din ele lichidul amar. Incinge uleiul într-un vas termorezistent, aşază vinetele şi dă vasul la cuptor, la funcţia de coacere şi ţine-l 3-4 minute. Scoate vinetele şi pune-le să se scurgă pe hârtie absorbantă.
Toacă ceapa şi prăjeşte-o în vasul în care au fost vinetele, adaugă carnea tocată, sare, piper, după gust, şi presară boiaua. Căleşte totul 7 minute, adăugând 2 roşii decojite şi tăiate cuburi. Când este gata, presară pătrunjelul tocat şi amestecă.
Aranjează pe fundul unui vas termorezistent un strat de vinete, apoi acoperă-l cu felii de roşii şi cu carnea călită. Aranjează deasupra un ultim strat de vinete şi de roşii şi pune vasul în cuptorul reglat la opţiunea grill, la putere medie. Lasă-l 20 de minute la 850 W.
Bate 2 ouă într-un castron, adaugă bicarbonatul, iaurtul, un praf de sare şi, la sfârşit, făina, amestecând continuu până obţii un aluat omogen, puţin mai gros decât cel de clătite. Toarnă aluatul pe suprafaţa preparatului şi dă-l la cuptor încă 6 minute, până se va forma o crustă aurie deasupra. Scoate terina din cuptor şi serveşte.
Terină de carne şi vinete în crustă de aluat
Pofta buna!