Terina dulce

Printeaza

O reteta delicioasa de terina dulce din: smochine, gutui, zahar, stafide, miez de nuca si gelatina granule.

Ingrediente:Terina dulce

  • 1 kg smochine proaspete sau usacte
  • 3 gutui
  • 250 g zahar
  • 200 g stafide
  • 150 g miez de nuca
  • 40 g gelatina granule

 

Mod de preparare:

Puneţi 750ml apă într-un vas şi adăugaţi zahărul şi gutuile spălate şi tăiate în sferturi. Pu­neţi vasul la fiert, la foc potrivit, pentru 25 minute. în acest timp, înmuiaţi gelatina într-un pahar cu apă rece. Strecuraţi prin sită gutuile fierte şi adăugaţi în lichidul obţinut gelatina, amestecaţi şi lăsaţi la răcit.

Dacă folosiţi smochine uscate, puneţi-le la în­muiat în apă caldă. Dacă folosiţi smochine proaspete, curăţaţi- le de coajă şi tăiaţi-le în două.

Tapetaţi cu folie transparentă o tavă de chec. Turnaţi pe fundul tăvii un strat de sirop cu gelati­nă, peste care puneţi un strat de miez de nucă, apoi puneţi iar un strat uniform de gelatină de gu­tui.

Puneţi peste acesta un strat de smochine, peste care turnaţi gelatină de gutui şi peste el un strat uniform de stafide. Repe­taţi operaţiunile până când se termină toate ingredientele.

Ul­timul strat trebuie să fie din gela­tină. Nivelaţi şi acoperiţi cu folie terina, apoi puneţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Inainte de servire, scoateţi-o din frigider şi tăiaţi-o în felii.

Terina dulce

Terina dulce

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.