Terina cu mere

Printeaza

O reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare.

Ingrediente:Terina cu mere

  • 1 kg mere
  • 250 g zahar
  • 2 linguri unt

sosul caramel:

  • 80 g unt
  • 200 g zahar (de preferat, brun)
  • 200 ml frisca
  • un varf cutit sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi se­minţele şi tăiaţi-leîn cubuleţe. Căliţi me­rele în unt, adăugând zahărul. Ameste­caţi pentru a nu se prinde de vas. Când zahărul s-a topit şi merele s-au înmuiat, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit.

Amestecaţi merele cu o lingură de lemn pentru a le zdrobi puţin. Nu trebuie să obţineţi un piure foarte fin. Tapetaţi o tavă de chec cu folie de bucătărie, apoi aşezaţi în tavă clătite, în aşa fel încât să acoperiţi fundul şi pereţii tăvii.

Aşezaţi peste clătite un strat de piure de mere, peste care puneţi o clătită, lăsând în exterior jumătate din ea. Aşezaţi peste ea mere şi acoperiţi stratul cu partea ră­masă înafară.

Repetaţi operaţiunile până când se termină toate clătitele şi merele, stratul de deasupra trebuie să fie din clă­tite. Puneţi o greutate peste preparat şi băgaţi-l la frigider pentru câteva ore. Pentru sos, topiţi untul şi adăugaţi za­hărul.

Ţineţi vasul la foc mic, 3 minute, amestecând încontinuu, apoi puneţi frişca. (Atenţie, să nu vă stropiţi!)

Ames­tecaţi repede şi ţineţi vasul la foc potrivit până când începe să facă spumă dea­supra, apoi reduceţi focul. Când sosul începe să se îngroaşe, adăugaţi sarea, luaţi vasul de pe foc şi turnaţi-l în alt vas, pentru a opri astfel fierberea. Turnaţi sos peste feliile de terină, la servire.

Terina cu mere

Terina cu mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.