Terina de pepene galben
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de pepene galben din: vin rosu, zahar, gelatina, pepene galben si jeleu.
- vin rosu 1 L
- zahar 200 g
- gelatina foaie 40 g
- pepene galben 600 g
- jeleu neutru 50 g
Mod de preparare:
Fierbem vinul cu zaharul. Lasam sa se tempereze dupa care adaugam pepenele galben taiat felii subtiri. Se lasa la rece 24 de ore.
Scoatem feliile de pepene si punem din nou pe foc vinul pâna la primul clocot, dupa care adaugam gelatina care în prealabil a fost pusa la înmuiat în apa rece.
În boluri mici aranjam alternativ feliile de pepene si vinul fiert cu gelatina, apoi acestea se pun în bain-marie la cuptor timp de 45 de minute la 160ºC.
Se servesc reci asortate cu fructe proaspete.
Terina de pepene galben
Pofta buna!