Terina cu telina
PrinteazaTerina cu telina din: cartofi, telina, telemea de oaie, oua, faina, ulei, cimbru, busuioc, salvie, sare si piper.
- 3 cartofi mari albi
- 1 telina mare
- 200 g telemea de oi
- 4 oua plus 1 ou pentru uns terina
- 1 lingura faina
- 2 linguri ulei
- cimbru
- busuioc
- salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu coajă cu tot în apă cu sare, se scurg şi, după ce se răcoresc, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Separat, ţelina se curăţă de coajă, se taie cuburi, se fierbe în apă puţin sărată, apoi se scurge, se pasează. Piureul de ţelină se amestecă cu telemeaua de oi rasă, făina, patru ouă şi condimente, după gust.
Se unge o tavă de cozonac cu ulei şi se ta-petează cu faină, se aşa-ză feliile de cartofi intercalate cu piureul de ţelină şi brânză, până se termină toate ingredientele. Se unge deasupra cu oul rămas şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute, la foc potrivit.
Se scoate din tavă după ce se răcoreşte şi se serveşte tăiată felii, garnisită cu crenguţe de busuioc şi cu mărar verde.
Terina cu telina
Pofta buna!