Tiramisu delicios cu cirese
PrinteazaTiramisu delicios cu cirese din: cireşe, pişcoturi, cafea, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar pudra.
Ingrediente:
- 300 g cireşe
- 10-12 pişcoturi
- o cafea tare
- 250 g mascarpone
- 2 ouă
- 250 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 linguri zahăr pudră
Pentru servit:
- 250 g cireşe proaspete
Mod de preparare:
Cireşele fără sâmburi şi codite şi spălate bine se taie în două şi se pun la fiert cu 100 g zahăr şi apă cât să le depăşească puţin. Se lasă 30 de minute.
între timp, gălbenuşurile se bat cu mascarpone, zahărul vanilinat şi restul zahărului.
Albuşurile se bat cu cele două linguri de zahăr pudră şi se adaugă peste mascarpone. în pahare sau cupe se repartizează cireşele fierte.
Se pune cremă mascarpone, pişcoturi trecute prin cafea, iar mascarpone şi se lasă o oră la rece. Se serveşte cu cireşe proaspete.
Tiramisu delicios cu cirese
Pofta buna!