Tocana ardeleneasca
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de tocana ardeleneasca din: carne de porc, untura, ceapa, ardei gras, faina, oua, pasta de tomate, boia de ardei, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg carne porc
- 150 g untură
- 500 g ceapă
- 200 g ardei gras
- 400 g făină
- 3 ouă
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură boia de ardei
- 800 ml supă de oase
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea o cureţi, o speli, o scurgi de apă şi o tai în cubuleţe de circa 2 cm. Ceapa şi ardeiul, îl speli şi îl tai mărunt. Carnea împreună cu ceapa şi ardeiul gras le căleşti înăbuşit în untură şi 100 ml supă de oase.
După 10 minute, adaugi pasta de tomate, diluată cu 50 ml supă şi boiaua de ardei. Căleşti încă 3-4 minute, apoi adaugi restul de supă, potriveşti de sare şi piper. Laşi să fiarbă 40-50 minute. Din ouă, făină şi apă faci o cocă de consistenţă tare, din care întinzi “fâşii” cu diametrul de circa 1 cm şi din ele tai bucăţi de 2 cm.
Le fierbi apoi în apă clocotită cu sare, scurgi şi pui în cratiţa cu tocană. Mai fierbi tocana încă 10 minute. Se serveşte fierbinte, cu pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de porc ardeleneasca