Tocana de ciuperci

Printeaza

Tocana de ciuperci din: ciuperci albe, vanata, unt, faina, vin alb sec, ulei, rosii, marar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g ciuperci albe
  • o vanata
  • 20 g unt
  • 20 g faina
  • 200 ml vin alb sec
  • o lingura ulei
  • 2 rosii
  • o legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se toacă. Vânata se taie cuburi care se presară cu sare

. Se topeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte până devine aurie. Se toarnă vinul şi se fierbe 2 minute cu sare.

Intr-o tigaie se încinge o lin­gură de ulei şi se pun ciupercile şi vânătă scursă de zeamă.

Se lasă să se călească până ce se evaporă apa pe care o lasă ciu­percile, se adaugă roşiile tăiate mărunt si sosul şi se fierb 15 minute.

Se opreşte focul şi se pune mărarul fin tocat. Se serveşte cu mămăligă alături.

 

Tocana de ciuperci

Tocana_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.