Tocana cu masline
Printeaza
O reteta gustoasa de tocana de masline din: masline verzi, ceapa, suc de rosii, telina, verdeata, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g măsline verzi
- 3 cepe
- 500 ml suc de roşii
- 1 ţelină mică
- 1 legătură verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Guşti măslinele şi dacă sunt prea sărate, le pui în apă pentru câteva ore. Cureţi şi înăbuşi ceapa tocată mărunt, ţelina curăţată şi tăiată mărunt, sau trecută prin râzătoare.
După ce s-au înmuiat, pui sucul de roşii, măslinele scurse foarte bine şi piper. Le laşi să fiarbă 30 de minute împreună şi adaugi puţină apă ca să nu se prindâ mâncarea. La final presari verdeaţa tăiată mărunt.
Pofta buna!