Tocana de porc cu anghinare

Printeaza

O reteta delicioasa de tocana de porc cu anghinare din: pulpa de porc, anghinare, lamaie, unt, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, vin alb sec, supa de carne, faina, sare si piper.

Ingrediente:Tocana de porc cu anghinare

  • 600 g pulpă de porc tăiată cuburi
  • 6 anghinare
  • 1 lămâie
  • 30 g unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1/2 l supă de carne
  • 2 linguri de făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi bine morcovul şi ţelina; curăţaţi ceapa şi căţeii de usturoi. Pregătiţi din aceste legume un amestec de tocătură nu prea măruntă.

Daţi bucăţile de carne prin făină şi rume- niţi-le într-o cratiţă, în care aţi călit tocătura de legume în unt topit. întoarce-ţi carnea de mai multe ori, aşa încât să se coloreze uniform.

Dregeţi cu sare şi cu piper, amestecaţi şi turnaţi vinul alb, lăsându-l să se evapore la foc iute, apoi reduceţi flacăra şi mai fierbeţi înăbuşit circa 1 oră, adăugând din când în când câte un polonic de supă caldă.

în timp ce se face tocana, curăţaţi anghinarele scoţându-le frunzele tari şi partea exterioară a tulpinilor. Tăiaţi-le pe acestea din urmă fâşiuţe şi feliaţi subţire inima de anghinare. Cufundaţi anghinarele curăţate în apă acidulată cu suc de lămâie ca să nu se înnegrească. Puneţi-le peste carne, amestecaţi şi lăsaţi totul să se facă încă 30 de minute.

Intre timp, spălaţi şi tocaţi mărunt pătrun­jelul; treceţi tocana pe un platou, aromatizaţi cu pătrunjel tocat şi serviţi la masă.

Tocana de porc cu anghinare

Tocana de porc cu anghinare

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.