Tocana de porc cu anghinare
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana de porc cu anghinare din: pulpa de porc, anghinare, lamaie, unt, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, vin alb sec, supa de carne, faina, sare si piper.
- 600 g pulpă de porc tăiată cuburi
- 6 anghinare
- 1 lămâie
- 30 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 morcov mic
- 1 tulpină de ţelină
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 pahar de vin alb sec
- 1/2 l supă de carne
- 2 linguri de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi bine morcovul şi ţelina; curăţaţi ceapa şi căţeii de usturoi. Pregătiţi din aceste legume un amestec de tocătură nu prea măruntă.
Daţi bucăţile de carne prin făină şi rume- niţi-le într-o cratiţă, în care aţi călit tocătura de legume în unt topit. întoarce-ţi carnea de mai multe ori, aşa încât să se coloreze uniform.
Dregeţi cu sare şi cu piper, amestecaţi şi turnaţi vinul alb, lăsându-l să se evapore la foc iute, apoi reduceţi flacăra şi mai fierbeţi înăbuşit circa 1 oră, adăugând din când în când câte un polonic de supă caldă.
în timp ce se face tocana, curăţaţi anghinarele scoţându-le frunzele tari şi partea exterioară a tulpinilor. Tăiaţi-le pe acestea din urmă fâşiuţe şi feliaţi subţire inima de anghinare. Cufundaţi anghinarele curăţate în apă acidulată cu suc de lămâie ca să nu se înnegrească. Puneţi-le peste carne, amestecaţi şi lăsaţi totul să se facă încă 30 de minute.
Intre timp, spălaţi şi tocaţi mărunt pătrunjelul; treceţi tocana pe un platou, aromatizaţi cu pătrunjel tocat şi serviţi la masă.
Tocana de porc cu anghinare
Poftă bună!