Friptura de oaie cu legume din: carne de oaie, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, oregano. Aceasta reteta delicioasa de friptura de oaie cu legume este o alegere excelenta pentru iubitorii de carne, fiind bogata in proteine si gust. Carnea de oaie se combina perfect cu legumele coapte si aromele […]
Tocana macelareasca
PrinteazaTocana macelareasca din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, bulion, boia de ardei, piper, foi de dafin, sare, vin slanina.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc pentru gătit
- 50 g untură
- 3 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă boia de ardei (după gust, dulce sau iute)
- piper
- foi de dafin
- sare
- vin
- 80 g slănină
Mod de preparare:
Tocana macelareasca: Speli carnea, o tai bucăţi, o căleşti în untură încinsă până se rumeneşte, o scoţi din tigaie şi o laşi deoparte.
Cureţi ceapa, o tai julien, o căleşti în untura de la carne, împreună cu boiaua, slănina tăiată cubuleţe, bulionul, adaugi carnea şi pui totul la fiert.
Cureţi usturoiul şi îl tai mărunt. Peste tocana care fierbe, adaugi piperul, dafinul, vinul şi usturoiul.
Potriveşti gustul de sare şi fierbi totul, până se pătrunde carnea. Dacă este nevoie, mai adaugi apă, ca tocana să aibă sos suficient.
O aduci la masă alături de cartofi natur sau mămăliguţă.
Pofta buna!
Mix de cereale cu aroma de scortisoara
Mix de cereale cu aroma de scortisoara din: seminte de in, migdale, tarate de ovaz, tarate de grau, pudra de proteina cu aroma de vanilie, scortisoara. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun […]