Tocană secuiască cu smantana si mamaliga
PrinteazaTocană secuiască cu smantana si mamaliga din: carne de porc, varza acra, ulei, ceapa, boia dulce, marar, cimbru, taqrgon, dafin, piper si sare.
- 500 g carne de porc semidegresata
- 1 kg varza acra taiata fideluta
- 3 linguri ulei
- 100 g ceapa
- 1 lingurita boia dulce
- marar
- cimbru
- tarhon
- dafin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tăiată mărunt, a- daugi carnea tăiată cubuleţe de 3-4 cm, le căleşti 5-6 minute, adaugi boiaua, amesteci, adaugi apoi varza stoarsă de zeamă şi 200 ml de apă, lăsând să fiarbă la foc mic, acoperite. Amesteci din când în când şi completezi cu apă dacă mai este nevoie.
Adaugi condimentele, amestecând bine, iar când toate sunt fierte, mâncarea nu trebuie să aibă mult sos. Serveşti tocana cu smântână şi mămăligă caldă.
Tocană secuiască cu smantana si mamaliga
Pofta buna!
Smechera tocana