Tocana spaniola de legume
PrinteazaTocana spaniola de legume din: vanata, dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, usturoi, pasta de rosii, ulei de masline, zahar brun, frunze de busuioc, sare, piper.
- 1 vanata potrivita ca marime
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ardei gras verde
- 2 cepe
- 4 rosii mari bine coapte
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de rosii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura rasa cu zahar brun
- frunze de busuioc proaspat
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Speli cu grijă toate legumele, le cureţi după caz (de coajă, seminţe, pieliţe) şi le tai în bucăţi relativ mari şi cât mai egale între ele.
Incingi uleiul într-o cratiţă încăpătoare, sotezi ceapa 1 minut, sub capac, adaugi usturoiul, sotezi din nou câteva secunde, adaugi pasta de tomate şi continui sotarea 1 minut, amestecând continuu.
Adaugi restul legumelor, sare, zahăr şi o cană cu apă. Acoperi cu capac şi laşi să fiarbă, sub capac, circa 15 minute. Nu amesteci deloc.
Adaugi frunzele de busuioc tocate mărunt, potriveşti din nou gustul de sare şi piper, apoi introduci cratiţa, acoperită cu capac, în cuptorul bine încins, pentru aproximativ 15-20 de minute, până când legumele sunt bine pătrunse şi sosul scăzut.
Mâncarea este bună caldă sau rece.
Tocana spaniola de legume
Pofta buna!