Tocana cu varza
PrinteazaO reteta de tocana cu varza din: carne, ceapa, ulei, morcovi, cartofi, varza, foi de dafin, chimen, sare, piper si patrunjel verde.
- 500 g carne de vitel sau de berbec
- 1 ceapa mare
- 6 linguri ulei
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 varza mica
- 2-3 foi de dafin
- chimen macinat
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai cuburi si o rumeneste in ulei, impreuna cu o ceapa mare tocata, timp de 5 minute. Adaugi sare, piper şi stingi cu 4 pahare de supă. Adaugi 2-3 foi de dafin şi puţin chimen măcinat. Acoperi şi laşi să fiarbă timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Intre timp, cureţi o varză mică şi o tai fâşii. Cureţi morcovii, îi tai felioare şi 2 cartofi îi tai în cuburi. Adaugi legumele peste ameste¬cul de carne şi mai pui şi 2 linguri de pătrunjel verde tocat. Laşi să fiarbă 25 de minute. Sosul nu trebuie să fie prea scăzut.
Scoţi foile de dafin şi aşezi tocana într-un castron. Serveşti tocana cu garnitură de paste făinoase.
Tocana cu varza
Pofta buna!