Tocanita calugareasca

Printeaza

Tocanita calugareascaTocanita calugareasca din: cartofi, morcov, telina, ardei, ciuperci, roşii, sare, piper, orez, ulei, masline, vin, marar, patrunjel.

Ingrediente:

  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei gras
  • 2-3 ciuperci
  • 3-4 roşii
  • sare
  • piper
  • 100 g arpagic
  • 2 linguri orez
  • 4 linguri ulei
  • 100 g măsline
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de prparare:

Se opăreşte arpagicul în apă clocotită, apoi se curăţă şi se înăbuşă în 2 linguri de ulei cu tot atâta apă. Separat, se înăbuşă ceapa, morcovul şi ţelina, curăţate, spălate şi tocate mărunt. Intre timp, se curăţă şi se spală celelalte legume.

Cartofii se taie în cubuleţe, ardeiul în fâşii, iar ciupercile în lamele. Roşiile se opăresc şi se curăţă, apoi se dau pe râzătoare, iar măslinele se opăresc şi se curăţă de sâmburi. Peste zarzavatul înăbuşit, se adaugă arpagicul, ciupercile, cartofii, ardeiul gras şi măslinele, apoi orezul, ales şi spălat în mai multe ape.

Se completează cu vreo 2 l de apă caldă şi se dă la cuptor cam jumătate de oră, la foc potrivit. După aceea, se adaugă roşiile, se toarnă vinul, se potriveşte de sare şi piper, se mai lasă 10 minute la cuptor, după care se serveşte imediat, cu verdeaţă tocată deasupra şi cu mămăliguţă.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.