Tocanita de carne cu ciuperci

Printeaza

O reteta de tocanita de carne cu ciuperci din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ulei, foaie de dafin, pasta de rosii, cimbru si condimente.

Ingrediente:Tocanita de carne cu ciuperci

  • 500 g carne de porc
  • 500 g ciuperci
  • 500 g ceapa
  • 2-4 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 lingurite condimente

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tai în bucăţi mici, o speli şi o pui la prăjit cu 2 linguri de ulei. După 5-6 minute, adaugi ceapa tăiată potrivit de mare. In cazul în care carnea de porc nu are grăsime, mai adaugi 2 linguri de ulei. Amesteci să nu se prindă de cratiţă şi peste 2-3 minute pui ciupercile spălate şi tăiate bucăţi mai mari.

Pui foaia de dafin, 4 linguriţe de condimente, 5 linguri de apă şi amesteci totul. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă. Când zeama a scăzut, adaugi bulionul şi cimbrul. Laşi să dea câteva clocote şi iei cratiţa de pe foc. Serveşti tocăniţa cu mămăligă şi cu un vin roşu alături. Este foarte bună şi cu o salată de varză murată sau crudă.

Tocanita de carne cu ciuperci

Tocanita de carne cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.