Tocanita de carne cu ciuperci
PrinteazaO reteta de tocanita de carne cu ciuperci din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ulei, foaie de dafin, pasta de rosii, cimbru si condimente.
- 500 g carne de porc
- 500 g ciuperci
- 500 g ceapa
- 2-4 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingurita cimbru
- 4 lingurite condimente
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în bucăţi mici, o speli şi o pui la prăjit cu 2 linguri de ulei. După 5-6 minute, adaugi ceapa tăiată potrivit de mare. In cazul în care carnea de porc nu are grăsime, mai adaugi 2 linguri de ulei. Amesteci să nu se prindă de cratiţă şi peste 2-3 minute pui ciupercile spălate şi tăiate bucăţi mai mari.
Pui foaia de dafin, 4 linguriţe de condimente, 5 linguri de apă şi amesteci totul. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă. Când zeama a scăzut, adaugi bulionul şi cimbrul. Laşi să dea câteva clocote şi iei cratiţa de pe foc. Serveşti tocăniţa cu mămăligă şi cu un vin roşu alături. Este foarte bună şi cu o salată de varză murată sau crudă.
Tocanita de carne cu ciuperci
Pofta buna!