Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui din: cartofi, morcovi, piept de pui, ceapa, pasta de tomate, vin alb, orez, usturoi, foi de dafin, curry, sare, piper, ulei si supa de legume.

Ingrediente:Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui

  • 1 kg cartofi
  • 4 morcovi
  • 400 g piept de pui
  • 3 cepe
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 3 linguri cu vin alb
  • 1 ceşcuţă cu orez
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita curry
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 750 ml supa de legume

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi căleşte în câteva linguri cu ulei încins. Spală pieptul de pui, tamponează-l cu un şervet, taie-l cubuleţe şi condimentează-l cu sare şi piper. Când ceapa capătă o culoare aurie, adaugă pieptul de pui condimentat.

Lasă-l să se rumenească puţin, după care presară praful de curry şi pune usturoiul curăţat şi tăiat în feliuţe subţiri sau zdrobit. Stinge cu trei linguri cu vin, de preferat alb, şi adaugă foile de dafin, cartofii tăiaţi cubuleţe şi morcovii rondele.

Acoperă cu apă caldă sau supă de legume şi pune un praf de sare. Lasă să dea într-un clocot, pune două lin­guri cu pastă de tomate, bagă la cuptor şi lasă să scadă. Serveşte alături de orezul fiert separat.

Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui

Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tocanita de cartofi cu piept de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.