Tocanita cu ficat de pui, ardei si orez

Printeaza

Tocanita cu ficat de pui, ardei si orez din: ficat de pui, ceapa, ardei, roşii sau suc de rosii, sare, piper, orez alb, apa calda, usturoi, ulei de masline.

Tocanita_cu_ficat_de_pui_ardei_si_orez

Ingrediente:

  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 2 roşii sau suc de rosii
  • sare
  • piper

Pentru orezul alb:

  • 1 ceaşcă cu orez alb
  • 3 ceşti apă caldă
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper (opţional)

Mod de preparare:

Speli ficatul şi îl laşi la scurs. în­tr-o crăticioară pui 2-3 linguri de ulei, în care căleşti ceapa tocată mărunt, pui adaugi ardeii tăiaţi fideluţă şi mai căleşti puţin totul, împreună.

Adaugi apoi ficăţeii, torni o ceşcuţă cu apă, amesteci uşor şi laşi să fiarbă la foc mic, 15- 20 de minute. Când ficatul este fiert, pui roşiile tocate sau sucul de roşii.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi tocăniţa 10-15 minute. Presari verdeaţă şi poţi servi tocăniţa cu mămăliguţă sau lângă o garnitură de orez alb.

In uleiul încins căleşti usturoiul tă­iat feliuţe, cu grijă, să nu se ardă. Adaugi orezul spălat şi scurs şi îl căleşti puţin cu usturoiul. Pui apă şi sare, după gust.

Poţi adăuga şi puţin piper, dacă îţi place gustul. Fierbi orezul la foc mediu, 10-15 minute sau după gustul fiecăruia, bob cu bob sau mai lipicios.

Tocanita cu ficat de pui, ardei si orez

Tocanita_cu_ficat_de_pui_ardei_si_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.