Tocanita de bibilici cu maghiran si bacon
PrinteazaTocanita de bibilici cu maghiran si bacon din: bibilici vin roşu, ţelină, praz, morcovi, cimbru uscat, maghiran uscat, cuişoare, ienupăr, foi de dafin, bacon, unt, ceapa, supa, faina, sare.
Ingrediente:
- 1-2 bibilici
- 1l vin roşu
- 4 fire ţelină
- 1 fir praz
- 2 morcovi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă maghiran uscat
- câteva cuişoare
- câteva fire de ienupăr
- 1 foaie de dafin
- 50 g bacon
- 50 g unt
- 1 ceapă
- 200 ml supă
- făină
- sare
Mod de preparare:
Se porţionează bibilicile; se aşază într-un castron de ceramică şi se adaugă cuburi de ţelină, praz şi morcovi, precum şi mirodeniile. Se toarnă vinul şi se iasă să se marineze la frigider 2-3 zile. Se taie cuburi baconul şi se aşază în tigaie cu untul; se prăjesc, adăugând şi ceapa tocată.
Se scoate carnea din marinată şi se şterge bine; se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte în vasul cu ceapă. Apoi se adaugă marinata cu tot cu legume şi se acoperă cu capacul; se căleşte la temperatură joasă, timp de cca 90 min.
Se toarnă treptat supă pe tot acest parcurs şi se întoarce carnea. Se serveşte cu beţişoare de mămăligă rece friptă.
Tocanita de bibilici cu maghiran si bacon
Pofta buna!
Este foarte interesanta tocanita de bibilici