Tocanita de ciuperci cu sos de rosii
PrinteazaTocanita de ciuperci cu sos de rosii din: capa, usturoi, morcov, ciuperci, suc de rosii, sare, piper, malai, apa, unt.
- 1 ceapă mica
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 500 g ciuperci champignon
- 200 ml suc de roşii
- sare
- piper
Pentru mamaliga:
- 200 g mălai grişat
- 600 ml apă
- 30 g unt
- 1 linguriţă de sare
- 1 l de apă
Mod de preparare:
Căleşte ceapa, usturoiul şi adaugă morcovul tocat mărunt. Când s-au înmuiat, pune ciupercile tăiate cubuleţe. Amestecă, apoi încorporează sucul de roşii. Sărează, piperează şi lasă-le să scadă.
Pentru mămăligă, pune pe foc apa cu sarea, iar când începe să fiarbă, redu focul şi amestecă cu telul constant, turnând treptat mălaiul. Pune cubul de unt şi amestecă 5-7 minute.
Când s-a îngroşat, opreşte focul, pune capacul şi las-o să se aburească înainte de a o servi cu tocăniţa de ciuperci.
Tocanita de ciuperci cu sos de rosii
Pofta buna!