Tocanita de cod
PrinteazaTocanita de cod
- 1 kg cod
- 500 g cartofi
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 ardei
- 5 roşii
- 1 pahar vin alb
- 1 legătură pătrunje verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, ceapa, usturoiul şi ardeii, pui cartofii la fiert, iar ceapa şi usturoiul le tai mărunt şi le căleşti împreună. Decojeşti şi roşiile, le tai mărunt, toci şi ardeii si le adaugi peste legumele călite.
Torni vinul, potriveşti gustul de are şi piper şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute. După ce au fiert toate, dai cratiţa deoparte şi presari pătrunjelul tocat. Cureţi apoi codul de pieliţe şi oase, îl tai bucăţele şi tai felii cartofii şi le ungi cu ulei.
Intr-o tavă unsă cu ulei pui bucăţelele de cod, torni sosul de legume, pui feliile de cartofi si adaugi cateva linguriţe de margarină. Dai apoi tocaniţa la cuptor pentru 40 de minute.
Tocăniţă de cod
Poftă bună!
Imi place codul, e mai slab, dar e bun.