Tocanita de conopida cu masline

Printeaza

Tocanita de conopida cu masline din: conopida, pulpa de rosii, masline, ceapa, ardei gras, praz, vin alb, praf de usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita_de_conopida_cu_masline

  • 1 conopida mare
  • 400 g pulpa de rosii
  • 200 g masline rondele
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 fir praz
  • 250 ml vin alb dulce
  • 1/2 lingurita de praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Desfaceţi conopida în bucheţele, apoi spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în apă clocotită uşor sărată. Curăţaţi ceapa, ardeiul şi prazul şi tocaţi-le mărunt. Căliţi-le în ulei până când ceapa devine transparentă.

Adăugaţi pulpa de roşii, conopida scursă, vinul, praful de usturoi, continuând fierberea până când sosul scade.

La ultimele clocote, adăugaţi măslinele, piperul şi sarea după gust şi jumătate din pătrunjelul tocat mărunt. Serviţi tocăniţa fierbinte sau rece, presărată cu pătrunjelul rămas.

Tocanita de conopida cu masline

Tocanita_de_conopida_cu_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.