Tocanita de gulii cu tomate

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu:gulii, ceapa, morcov, ulei, rosii, sare, zahar, piper, frunze de dafin, patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 6 gulii medii ca mărime
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei + 50 ml pentru sos
  • 5-6 roşii medii
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură zahăr
  • piper
  • 2 frunze de dafin
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cureţi guliile de coajă, le tai cubuleţe şi le căleşti uşor în uleiul încins. Adaugi şi ceapa toca­tă, apoi morcovul. Le căleşti în aceeaşi tigaie.

Pentru sos, toci roşiile cubuleţe, pe care apoi le amesteci cu uleiul, sarea, piperul, zahărul şi dafi­nul. Fierbi la foc domol circa 10 minute.

Faci un sos pasat. La sfarsit amesteci legumele călite cu sosul obţinut. Ţii tocăniţa pe foc încă 5 minute.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Nu mai exista gulii pe vremea asta

  2. Nu am facut nicioadata tocanita de gulii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.