Tocanita de gulii cu tomate
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu:gulii, ceapa, morcov, ulei, rosii, sare, zahar, piper, frunze de dafin, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 6 gulii medii ca mărime
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 100 ml ulei + 50 ml pentru sos
- 5-6 roşii medii
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură zahăr
- piper
- 2 frunze de dafin
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi guliile de coajă, le tai cubuleţe şi le căleşti uşor în uleiul încins. Adaugi şi ceapa tocată, apoi morcovul. Le căleşti în aceeaşi tigaie.
Pentru sos, toci roşiile cubuleţe, pe care apoi le amesteci cu uleiul, sarea, piperul, zahărul şi dafinul. Fierbi la foc domol circa 10 minute.
Faci un sos pasat. La sfarsit amesteci legumele călite cu sosul obţinut. Ţii tocăniţa pe foc încă 5 minute.
Pofta buna!
Nu mai exista gulii pe vremea asta
Nu am facut nicioadata tocanita de gulii