Tocăniţă de pasăre cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu:ceapa, ardei gras, rosii, bulion, cimbru, marar verde, patrunjel verde, ulei, sare, piper,carne de pasare.
Ingrediente:
- 1-1,5 kg carne
- 3-4 cepe de mărime mijlocie
- 3 ardei graşi
- 4-5 roşii
- sau 250 g roşii în bulion
- cimbru
- 1 legătură de mărar verde,
- 1 legătură de pătrunjel verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi carnea, o speli, o tai în bucăţi şi o pui într-o cratiţă cu ulei la prăjit şi o laşi până se rumeneşte. Când carnea s-a rumenit, adaugi ceapa tăiată mărunt (spălată şi tăiată mărunt), ardeiul gras tăiat fâşii, roşiile curăţate de coajă şi de seminţe (sau roşiile în bulion).
Pui sare şi piper după gust, amesteci bine şi laşi să fiarbă înăbuşit. Când legumele s-au înmuiat, bagi cratiţa în cuptor şi o laşi până scade din cantitatea de lichid.
Când tocăniţa este aproape gata, adaugi verdeaţă tocată mărunt şi serveşti fierbinte cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!