Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă
PrinteazaO reteta de tocanita din picioare de vaca din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, scortisoara, picior de vita, sare de mare, piper, faina, rosii si vin.
- ulei de măsline
- 2 cepe roşii, curăţate şi tăiate mai mare
- 3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi mai mare
- 3 tulpini de ţelină, curăţate şi tăiate bucăţi mai mari
- 4 căţei de usturoi, cu coajă
- câteva fire de rozmarin proaspăt
- 2 foi de dafin
- 0 mână mică de ciuperci porcini uscate
- un baton de scorţişoară
- 1 kg picior de vită, preferabil ecologic, dezosat, curăţat şi tăiat bucăţele de 5 cm
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- o lingură de făină
- 2 conserve a cate 400 g de roşii lunguieţe de bună calitate
- 2/3 sticlă de vin
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Intr-o cratiţă cu fundul gros, rezistentă la căldură, încălziţi puţin ulei de măsline şi căliţi timp de 5 minute ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul, ierburile aromate, ciupercile porcini şi scorţişoara, până când legumele se înmoaie puţin. între timp, daţi bucăţile de carne prin puţină făină condimentată şi scuturaţi excesul.
Puneţi carnea în cratiţă şi amestecaţi-o cu legumele, apoi adăugaţi roşiile, vinul şi un praf de sare şi piper. Aduceţi la fierbere, acoperiţi cu un strat dublu de folie de aluminiu şi cu un capac, apoi introduceţi cratiţa în cuptorul încins şi lăsaţi-o în jur de 3 ore sau până când carnea s-a înmuiat şi poate fi desfăcută uşor cu lingura.
Gustaţi, mai adăugaţi condimente dacă e nevoie, scoateţi batonul de scorţişoară şi rozmarinul şi serviţi.
Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă
Pofta buna!