Tocanita din muschi de porc in sos de smantana
PrinteazaO reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin, smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie.
- 600 g muschi file de porc
- piper
- 1 lingurita boia dulce
- 2 cepe
- 500 g ciuperci Champignon
- 4 linguri ulei
- 1 lingura unt
- 125 ml vin alb sec (sau supa)
- 400 g smantana
- sare
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
Mod de preparare:
Se spala carnea, se sterge si se taie in doua pe lung; se taie apoi fasii groase de 1/2 cm; se condimenteaza cu piper si boia. Se curata si se toaca ceapa. Se curata ciupercile si se taie felii. Intr-o tigaie mare se incing 2 linguri de ulei si se adauga jumatate din cantitatea de carne; se prajesc la foc iute 3 minute.
Se scot. Se procedeaza la fel cu restuld e carne. Se topeste untul in tigaie si se calesc ceapa si ciuperci 3 minute amestecand. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mijlociu 5 minute. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba sosul la foc iute intr-un vas fara capac pana ce capata o consistenta cremoasa.
Se adauga carnea si sosul in care a stat, sare si piper. Se spala si se curata patrunjelul; se toaca si se adauga impreuna cu coaja de lamaie. Se servesc drept garnitura chiftelute de cartofi.
Tocanita din muschi de porc in sos de smantana
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de porc cu smantana