Tocanita cu fasole boabe
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu fasole boabe din: conopida, morcovi, fasole boabe, naut, ceapa, patrunjel, telina, ulei de masline, supa de legume, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare si piper.
- 1 conopida potrivita
- 2 morcovi mari
- 200 g fasole boabe alba fiarta separat (sau din conserva)
- 100 g naut din conserva
- 1 ceapa mare
- 1 radacina de patrunjel
- 1 felie bulb de telina
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml supa de legume
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt; morcovii, rădăcina de pătrunjel, felina le tai cubuleţe şi le căleşti cu cele două linguri de ulei şi jumătate din supa de legume. Separat, desfaci conopida bucheţele, le opăreşti 3-4 minute în apă cu sare, le strecori şi le adaugi peste legume, continuând călirea încă 3-4 minute.
Adaugi fasolea fiartă (sau din conservă), năutul, sare şi piper, după gust, restul de supă şi laşi să fiarbă 10 minute, la foc mic. La sfârşit, adaugi zeamă de lămâie, după gust, opreşti focul şi pui pătrunjelul verde tocat. Serveşti mâncarea caldă.
Tocanita cu fasole boabe
Pofta buna!